Προγραμματίστε τις Social Media Δημοσιεύσεις (Σωστά)

Πάντα συμβαίνει το ίδιο λάθος στην διαχείριση social media.


Πιέζουμε τον εαυτό μας να δημιουργεί μεγάλες ποσότητες από δημοσιεύσεις σε Instagram/Instagram Stories – Facebook και Linked In για να δυναμώσουμε την online παρουσία μας και χάνουμε την ουσία.


Αντί το social media περιεχόμενο να είναι το εργαλείο που θα μας προωθήσει, γινόμαστε εμείς θύματα της ποσότητας των δημοσιεύσεων που πρέπει να πραγματοποιήσουμε.

Καιρό ήμουν της λογικής ποσότητα > ποιότητα. Αλλά ευτυχώς προσέγγισα αλλιώς το digital marketing και σήμερα θα σας πω, πώς μπορείτε να προγραμματίσετε το περιεχόμενό σας ώστε να βελτιώσετε την εικόνα σας online, χωρίς να κουράζεστε.

Όπως πάντα, σας καθοδηγώ μέσα από ερωτήσεις-κλειδιά.

Πάμε να τις δούμε.Γιατί κάνω αυτήν τη δημοσίευση και για ποιον;


Θέλω να προωθήσω το νέο μου cocktail, θέλω να προωθήσω μία νέα υπηρεσία μου, θέλω να προσεγγίσω νέους πελάτες;

Όποια και να είναι οι δημοσίευση χρειάζεται να ξέρουμε ποιος είναι ο απώτερος σκοπός της δημιουργίας της και ποιο είναι για εμάς το πρακτικό αποτέλεσμα από αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο στο προγραμματισμό μας θα γνωρίζουμε πόσο χρόνο θα χρειαστούμε για να δημιουργήσουμε την δημοσίευση.


Επιπλέον, το ποιοι βλέπουν αυτό που θα δημοσιεύσουμε είναι καθοριστικό κομμάτι, αφού θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα δημοσιεύσεων βασισμένο στο προφίλ των συγκεκριμένων ατόμων.

Στα άτομα με τα οποία κάνω συμβουλευτική, πάντοτε ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πλάνο το οποίο συμπεριλαμβάνει και τα δύο αυτά στοιχεία, ώστε πέρα από την επιτυχία της επιχείρησης ή του brand, να έχουμε και ένα διαχειρίσιμο πρόγραμμα.


Πόσο χρόνο μπορώ να αφιερώσω στην online παρουσία μου;


Προτεραιότητα είναι το προϊόν ή υπηρεσία μου, ο εαυτός μου και μετά η online παρουσία μου.

Αν το τελικό προϊόν/υπηρεσία δεν είναι άριστο, τότε όλη η διαδικτυακή προώθηση δεν έχει κανένα νόημα αφού ο πελάτης θα λάβει κάτι ημιτελές.


Από την άλλη αν εσύ δεν είσαι ξεκούραστη/ος, δεν θα είσαι σε θέση να έχεις δημιουργικές, αποτελεσματικές και κερδοφόρες ιδέες για online προώθηση.


Πώς χωρίζω τις δημοσιεύσεις έξυπνα;


Η απάντηση είναι η εξής:

Δημιούργησε ένα long form περιεχόμενο, ώστε να μπορείς να το «σπάσεις» σε όλες τις πλατφόρμες.

Με άλλο λόγια δημιούργησε περιεχόμενο που να περιέχει πολύ πληροφορία (όπως ένα blog post) και μετά αποφάσισε ποια από αυτήν την πληροφορία θα γίνει Instagram/ Facebook/ Linked In post.


Αυτά για αυτήν την εβδομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι με τόσα ραντεβού συμβουλευτικής δεν έχω χρόνο να γράψω μεγαλύτερα άρθρα, αλλά υπόσχομαι ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχετε πολύ χρήσιμο content.

pexels-anna-shvets-3987020.jpg

Συμπεριλαμβάνει την δημοσίευση και την δημιουργία περιεχομένου για κάθε πλατφόρμα.

Δημοσίευση περιεχομένου 

Δεν μένουμε μόνο στην απλή δημοσίευση, αλλά εξατομικεύουμε το περιεχόμενο για κάθε πλατφόρμα και προσπαθούμε να εφαρμόζουμε στρατηγικές που μεγαλώνουν το κοινό του brand.

Πετυχαίνουμε τα παραπάνω μέσω συχνής αλληλεπίδρασης με εσάς, μέσω εβδομαδιαίων η μηνιαίων meetings, ώστε να υπάρχει συγχρονισμός των στόχων στα social media με τους στόχους της επιχείρησης.

Δημιουργία Περιεχομένου

Δημιουργικότητα και κατανόηση του κοινού σου, είναι η δύο κατευθυντήριες γραμμές μας όταν δημιουργούμε περιεχόμενο.

Στόχος μας να δημιουργήσουμε μία ενδιαφέρουσα online εικόνα για το brand σου και να μην επαναπαυθούμε σε μία "basic" προσέγγιση.

Δες τα είδη περιεχομένου που παρέχουμε, εδώ.

Για τιμές καθώς και αναλυτικότερες λεπτομέρειες, μπορείς να κλείσεις ένα δωρεάν ραντεβού παρακάτω.

Social Media Management