top of page

3 Εργαλεία που θα κάνουν το Personal Brand σου να λειτουργήσει

Ξέρετε πόσο αγαπώ τις πρακτικές λύσεις και όχι τα πολλά λόγια. Γι' αυτό τα δύο από τα τρία εργαλεία, που θα σας παρουσιάσω σήμερα, είναι άκρως πρακτικά.


Παρόλα αυτά πριν τις πρακτικές λύσεις έρχεται το mindset. Γι' αυτό, το πρώτο εργαλείο, έχει να κάνει με τον σωστό τρόπο σκέψεις γύρω από το personal branding.


 

Mindset shift: Το επίκεντρο είναι το κοινό, όχι εσύ


Βλέποντας ένα personal brand η ματιά σου εστιάζει πρώτα στο άτομο το οποίο προβάλλεται μέσα από αυτό. Το άτομο αυτό είναι ο λόγος που ακολουθείς το συγκεκριμένο account και συνήθως ο τρόπος σκέψης του, η ομιλία, ακόμα και οι εκφράσεις του, σε κάνουν να θέλεις να καταναλώνεις όλο και περισσότερο περιεχόμενο.


Αυτό είναι η μαγεία και παράλληλα η παγίδα του personal branding.

Η μαγεία είναι ότι ένα άτομο μπορεί να δώσει τόσα μοναδικά χαρακτηριστικά, που θα κάνουν το ίδιο το brand μοναδικό και η παγίδα είναι, ότι το άτομο μπορεί να υπερκαλύψει το προϊόν ή την υπηρεσία του, με αποτέλεσμα να μην έχει τις πωλήσεις που θέλει.


Οι λύση στο να διατηρηθούν οι ισορροπίες, είναι να βάλεις στο επίκεντρο το κοινό σου. Το περιεχόμενό σου χρειάζεται να απαντά στο ερώτημα: "Ποιο πρόβλημα του κοινού μου λύνω με αυτήν τη δημοσίευση" και "δίνω τη λύση με τρόπο που κατανοεί το κοινό μου;".




Οργάνωση


Η οργάνωση είναι εκείνη η mainstream συμβουλή που αναφέρουμε συνέχεια, αλλά είναι το μοναδικό στοιχείο που σε εβδομαδιαία βάση σου λύνει πραγματικά τα χέρια.


Στόχος να προγραμματίζεις τις δημοσιεύσεις σου κάθε εβδομάδα, ώστε να μην πιάνουν χώρο στο μυαλό σου καθημερινά.


Δική μου συμβουλή, είναι να δεσμευτείς σε 1-2 είδη περιεχομένου που είναι long form (για παράδειγμα ένα blog post, ή/και ένα newsletter) και σε 5-6 που είναι short form (για παράδειγμα, ένα quote ή μία φωτογραφία). Κάθε τέλος εβδομάδας προσπάθησε να τα ετοιμάσεις όλα και να τα προγραμματίσεις, τις ώρες και ημέρες που τα στατιστικά σου λένε ότι το κοινό είναι πιο ενεργό.


Δύο εργαλεία που θα σε βοηθήσουν σε όλο αυτό, είναι:

  • το Asana, όπου μπορείς να φτιάχνεις το μηνιαίο ημερολόγιό σου και

  • το Creator Studio της Meta, όπου μπορείς να προγραμματίζεις τις δημοσιεύσεις σου σε Facebook & Instagram. Αν χρησιμοποιείς και άλλες πλατφόρμες, τότε καλή λύση για προγραμματισμό, είναι το Buffer.



Αυτοματοποίηση του δημιουργικού σκέλους


Το δημιουργικό κομμάτι των social media, είναι ίσως το πιο τρομακτικό για κάποιους. Γι' αυτό σε πολλές συνεδρίες συμβουλευτικής φροντίζω να δίνω την εξής συμβουλή ειδικά στα άτομα που ξεκινούν τώρα:


"Δημιούργησε 3-4 πρότυπα γραφιστικών, παίρνοντας έμπνευση από άλλους creators και φρόντισε κάθε δημοσίευσή σου να πατάει σε αυτά. Έτσι το δημιουργικό κομμάτι δεν θα σου τρώει χρόνο μέχρι να βρεις τα πατήματά σου, σε όλα τα υπόλοιπα και παράλληλα θα διατηρήσεις τη συνοχή στο προφίλ σου. Φρόντισε αυτά τα 3-4 πρότυπα, καθώς και όσα θα γράφεις πάνω σε αυτά να είναι minimal. Στην αρχή είναι καλύτερο να δίνουμε λίγη και ουσιαστική πληροφορία".


Ίσως η τεχνική αυτή να μη λειτουργεί για όλους. Παρόλα αυτά σε συμβουλεύω ανεπιφύλακτα να υιοθετήσεις τη λογική της αυτοματοποίησης με τον δικό σου τρόπο, διότι θα σου προσφέρει πολύτιμο χρόνο, τον οποίο μπορείς να αφιερώσεις σε άλλα κομμάτια της επιχείρησής σου.



 




bottom of page