Online Marketing Στρατηγική: 3 συχνά λάθη για να διορθώσεις σήμερα

Η online marketing ή αλλιώς social media στρατηγική, αποτελείται από διάφορους πυλώνες οι οποίοι δεν μπορούν να αναλυθούν σε ένα σύντομο κείμενο.


Παρόλα αυτά αν τώρα ξεκινάς να «παίρνεις στα σοβαρά» το διαδικτυακό marketing του brand σου, τα παρακάτω θα αποτελέσουν κατευθυντήριες γραμμές για μία σωστή έναρξη.1.Αποφάσιε ποιο θα είναι οι ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΙ online στόχοι σου και μην αρκεστείς στο «θέλω περισσότερους πελάτες»


Οι followers και οι πελάτες είναι εξαιρετικά σημαντικές πλευρές στην στρατηγικής σου. Όμως:


  • Το ότι έχεις followers δεν σημαίνει ότι έχεις και πελάτες. Η μετατροπή των ακόλουθων σε πραγματικούς πελάτες είναι αρκετά δύσκολη και απαιτεί πολύ προσεκτικά και συνεχή βήματα.

  • Το ότι έχεις followers δεν σημαίνει ότι τους απέκτησες με στρατηγικές κινήσεις. Άρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι ακόλουθοι αυτοί να μη μετατραπούν σε πελάτες.

Επομένως οι στόχοι σου χρειάζεται να είναι πιο συγκεκριμένοι, όπως: «Στο επερχόμενο webinar που θα οργανώσω θέλω να έχω 10 συμμετέχοντες, τους οποίους θα αποκτήσω εφαρμόζοντας μία καμπάνια για διάρκεια 2 μηνών»


Πηγή: Steven J. Wilson


2.Προσάρμοσε την στρατηγική σε εσένα. Αν δεν συγχρονίζεται με το πρόγραμμά σου δεν πρόκειται να την εφαρμόσεις σωστά.


Θα ήταν ιδανικό όλοι οι επιχειρηματίες να είχαμε 48 ώρες μέσα στη μέρα μας. Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να γίνει σύντομα.


Επομένως προσπάθησε να αξιολογήσεις πόσο χρόνο έχεις μέσα στη μέρα σου και πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να κάνεις πράξη όσα στρατηγικά σκέφτηκες. Αν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των δύο, βάλε προτεραιότητες και κάνε αυτά που θεωρείς ότι θα σου φέρουν περισσότερες μετατροπές, δηλαδή πιθανούς πελάτες.


Θυμήσου ότι πέρα από μία online marketing στρατηγική έχεις να τρέξεις μία επιχείρηση.

Κάποιες περίοδοι θα απαιτούν από εσένα να εστιάσεις στην βελτίωση του προϊόντος σου και κάποιες στην προώθηση του brand σου.

Διαχώρισε τον χρόνο σου έξυπνα.3.Μην μείνεις στην αρχική στρατηγική που έφτιαξες. Χρησιμοποίησε τα δεδομένα σου. Θα σου δείξουν τα επόμενα βήματα.


Η στρατηγική που δημιουργούμε, ειδικά την πρώτη φορά, έχει πιθανότητες να μην λειτουργήσεις, εκτός αν συμβουλευτούμε κάποι@ ειδικό.


Επομένως αφού περάσει ένας μήνας εφαρμογής αυτής, κατέγραψε και ανέλυσε τα στατιστικά από κάθε πλατφόρμα σου και αξιολόγησε αν όσα έκανες όντως λειτουργούν.


Η μετάφραση των στατιστικών είναι κάτι που θέλει εμπειρία και δημιουργικότητα. Οι πρώτες φορές θα σου φανούν αρκετά περίπλοκες. Παρόλα αυτά θα δεις ότι διαβάζοντας και μεταφράζοντάς τα θα αποκτήσεις μία πιο ξεκάθαρη εικόνα του online marketing της επιχείρησής σου και θα έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και αποτελέσματα στα βήματα που κάνεις.


Τα παραπάνω είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που χρειάζεται να λάβεις υπόψη σου σε μία στρατηγική.


Είναι όμως τα βασικότερα για να θέσεις σωστές βάσεις.


Θυμήσου ότι η online προώθηση είναι μία συνεχής προσπάθεια και πρέπει συνεχώς να αξιολογείς, να ερευνάς και να δέχεσαι συμβουλές.

pexels-anna-shvets-3987020.jpg

Συμπεριλαμβάνει την δημοσίευση και την δημιουργία περιεχομένου για κάθε πλατφόρμα.

Δημοσίευση περιεχομένου 

Δεν μένουμε μόνο στην απλή δημοσίευση, αλλά εξατομικεύουμε το περιεχόμενο για κάθε πλατφόρμα και προσπαθούμε να εφαρμόζουμε στρατηγικές που μεγαλώνουν το κοινό του brand.

Πετυχαίνουμε τα παραπάνω μέσω συχνής αλληλεπίδρασης με εσάς, μέσω εβδομαδιαίων η μηνιαίων meetings, ώστε να υπάρχει συγχρονισμός των στόχων στα social media με τους στόχους της επιχείρησης.

Δημιουργία Περιεχομένου

Δημιουργικότητα και κατανόηση του κοινού σου, είναι η δύο κατευθυντήριες γραμμές μας όταν δημιουργούμε περιεχόμενο.

Στόχος μας να δημιουργήσουμε μία ενδιαφέρουσα online εικόνα για το brand σου και να μην επαναπαυθούμε σε μία "basic" προσέγγιση.

Δες τα είδη περιεχομένου που παρέχουμε, εδώ.

Για τιμές καθώς και αναλυτικότερες λεπτομέρειες, μπορείς να κλείσεις ένα δωρεάν ραντεβού παρακάτω.

Social Media Management