top of page

Πόσο αξίζει τελικά η εκμάθηση Δημιουργίας Περιεχομένου;


Χθες σας ρώτησα σε ένα από τα Instagram stories μου, τι σας δυσκολεύει περισσότερο στην δημιουργία ενός personal brand.


Οι περισσότερ@ μου απαντήσατε ότι η δημιουργία περιεχομένου σας φαίνεται αρκετά μεγάλος φόρτος δουλειάς, χωρίς εν τέλει να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.


⚠️ Πριν αναλύσω περισσότερο το ζήτημα, σας ξεκαθαρίζω ότι για να έχει αποτέλεσμα, χρειάζεται συνέπεια στην δημιουργία περιεχομένου. Και για να υπάρχει συνέπεια, θα υπάρχει και φόρτος εργασίας. Παρόλα αυτά αν η ποσότητα της δουλειάς γίνει έξυπνα, μπορεί να είναι τόσο ευχάριστη, όσο και αποτελεσματική.





Πώς μαθαίνεις να δημιουργείς περιεχόμενο;


Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Σεμινάρια, coaching, youtube videos. Όποιον και να επιλέξεις όμως, το διάστημα εξοικείωσης με το content creation, θα είναι δύσκολο και χρονοβόρο.


Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι για πάντα έτσι. Σίγουρα στο ξεκίνημά σου θα χρειαστεί να πιεστείς και να επενδύσεις περισσότερο χρόνο, αλλά μετά από κάποιους μήνες η δημιουργία περιεχομένου θα σου βγαίνει αβίαστα και που ξέρεις, ίσως αποτελέσει μία στιγμή χαλάρωσης για εσένα.


Σαν coach κάνω ιδιαίτερα μαθήματα πάνω στο content creation και προσωπικά θεωρώ ότι είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να αποκτήσεις και να εξελίξεις τις βασικές γνώσεις δημιουργίας περιεχομένου, πατώντας στην δική σου αισθητική και στα δικά σου δυνατά σημεία.



 

Πώς μειώνεις τον φόρτο εργασίας;


Όπως ανέφερα και παραπάνω, στην αρχή δεν μπορείς να αποφύγεις την ποσότητα της δουλειάς και της προσπάθειας που χρειάζεται. Παρόλα αυτά η μέθοδος του “batching”, η δημιουργία δηλαδή περιεχομένου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε μία ή δύο ημέρες, θα σου σώσει αρκετό χρόνο.


Δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος που θα σε κάνει pro-creator αν δεν είσαι επαγγελματίας στον χώρο. Άλλη λύση αποτελεί η συνεργασία με κάποιον content creator, το οποίο όμως θα έχει ένα σημαντικό μηνιαίο κόστος.





 


Πότε και πώς θα δεις αποτελέσματα;


Τα quick fixes που ζητούν πολλές και πολλοί, δεν υπάρχουν. Δεν πρόκειται να δεις αποτέλεσμα με το που ξεκινήσεις την δημιουργία περιεχομένου.


✅ Αν τα κάνεις όλα σωστά.

✅ Αν αφιερώνεις τον κατάλληλο χρόνο.

✅ Αν ενδιαφέρεσαι όντως για το κοινό σου.

✅ Αν αναλύεις τα στατιστικά σου.


Τότε ίσως να δεις αποτελέσματα πιο γρήγορα. Κατά μέσο όρο, στους 6 μήνες πρέπει να ξεκινήσεις να βλέπεις μία κινητικότητα, αν ξεκινάς από το μηδέν.


Τα αποτελέσματα θα έρθουν από την στιγμή που λειτουργείς με βάση τα δεδομένα σου. Σε αυτό το άρθρο αναλύω τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Είναι πιο εύκολο από ότι φαντάζεσαι.


 

Με άλλα λόγια, η εκμάθηση δημιουργίας περιεχομένου φυσικά και αξίζει, αλλά δεν αποτελεί εκείνο το μαγικό ραβδάκι που άπαξ και συμβεί θα τα λύσει όλα.


Ίσα-ίσα, είναι ένας τομέας που χρειάζεται υπομονή και έρευνα. Αν δεν είσαι διατεθιμέν@ να τα κάνεις, τότε δεν πρόκειται να δεις αποτελέσματα.

bottom of page