top of page

Προώθηση σε Social Media και Google για Μικρές Επιχειρήσεις (και νέους επιχειρηματίες)

Οι μικρές επιχειρήσεις μπαίνουν όλο και πιο δυναμικά στο παιχνίδι του social media marketing.


Το ερώτημα όμως είναι, έχει αποτέλεσμα;


Όποιος σου πει ότι η ανάπτυξη της μικρής επιχείρησής σου θα μεταμορφωθεί μέσα σε ένα μήνα, αν απλά φτιάξεις μία αξιοπρεπή online παρουσία, είναι σίγουρο ότι σου λέει ψέματα.


Για να αυξήσεις τις πωλήσεις σου μέσω των social media, των διαφημίσεων, του SEO κλτ, χρειάζεται μία φόρμουλα, η οποία πάντα λειτουργεί. Η φόρμουλα:

Νέες ιδέες-Προσπάθεια-Ανατροφοδότηση.


social media, μικρές επιχειρήσεις


Πιο συγκεκριμένα σήμερα θα επικεντρωθούμε στο πρώτο κομμάτι της φόρμουλας, τις νέες ιδέες.


Δεν γίνεται να αντιγράψεις απλά την ιδέα μίας παρόμοιας επιχείρησης και μέσω αυτής να προωθήσεις την δική σου. Χρειάζεται να κατεβάσεις νέες ιδέες, οι οποίες βασίζονται:

1. Στο είδος του κοινού σου

2. Στο συσχετισμό της επικαιρότητας (και των trends) με το είδος της επιχείρησής σου και

3. Με τις δυνατότητες – δεξιότητες που έχεις αυτήν τη στιγμή.


Πάμε να αναλύσουμε το κάθε ένα.


social media, μικρές επιχειρήσεις


1. Είδος του κοινού για μία μικρή επιχείρηση


Όταν ξεκαθαρίσεις το είδος του κοινού σου θα γίνουν όλα πιο εύκολα για εσένα. Παρακάτω σου έχω κάποιες ερωτήσεις και ένα πρότυπο κείμενο το οποίο σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δημιουργήσεις και να διαβάζεις στην αρχή κάθε εβδομάδας, για να θυμάσαι πιο είναι το κοινό σου.


Αρχικά θέλω να κάνεις αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σου:


Ποιο είναι το προϊόν σου;

Πώς το προϊόν σου βοηθά τον κόσμο;

Ποιο πρόβλημα λύνει το προϊόν σου;

Σε τι διαφέρει το προϊόν σου σε σχέση με άλλα παρόμοια προϊόντα;


Αφού απαντήσεις τις ερωτήσεις προσπάθησε να καταλάβεις πιο είναι το προφίλ του ατόμου που χρειάζεται τη βοήθεια του προϊόντος σου και τις λύσεις που εσύ προσφέρεις;


Τέλος μπορείς να βάλεις όλα τα παραπάνω σε ένα κείμενο σαν αυτό:


πελάτης μου είναι ένας/μία νέος/α επιχειρηματίας, που έχει κάποιες γνώσεις digital marketing, αλλά για να αναπτύξει την επιχείρησή του/της χρειάζεται να πάει ένα βήμα παραπέρα. Παρόλα αυτά επειδή είναι νέος/α στην αγορά δεν έχει το κεφάλαιο για να πληρώσει έναν digital marketing manager. Έτσι αυτό που του παρέχω είναι εκπαίδευση σε χαμηλές τιμές, ώστε να φτάσει τις γνώσεις digital marketing που ήδη έχει, σε ένα άριστο επίπεδο".


2. Συσχετισμός με την επικαιρότητα στα social media


Κάθε επιχείρηση είναι καλή αν λύνει κάποιο πρόβλημα ή καλύπτει μία ανάγκη. Όμως όταν υπάρξει και ο συσχετισμός με την επικαιρότητα, τότε συμβαίνει η διαφορά.


Επομένως, σκέψου πώς η ιδέα που έχεις ή η επιχείρηση που έχεις στήσει μπορεί να συσχετιστεί με τα trends που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή.


Για παράδειγμα, αν έχεις μία καφετέρια, θα ήταν έξυπνο να προσθέσεις στο menu κάποιο υγιεινά σανκς, αφού πλέον οι περισσότεροι/ες ασχολούνται με τον υγιεινό τρόπο ζωής.


Αφού σκεφτείς λοιπόν, πώς η επιχείρησή σου συνδέεται με την επικαιρότητα, προσπάθησε να το επικοινωνήσεις και στα social media. Στήριξε δηλαδή μεγάλο κομμάτι της digital marketing στρατηγικής σου, στο στοιχείο εκείνο με το οποίο ασχολούνται οι περισσότεροι (που στο παράδειγμά μας ήταν η υγιεινή διατροφή).

social media, μικρές επιχειρήσεις

3. Η δυνατότητες και η δεξιότητες σου ως επιχειρηματίας


Όλοι/ες θα θέλαμε να διαφημιζόμαστε καθημερινά σε κάθε μέσο, αλλά αυτό δεν είναι οικονομικά ρεαλιστικό για όλους μας.

Η πιο έξυπνη κίνηση που μπορείς να κάνεις, είναι να επενδύσεις στο να μάθεις κάποιες πτυχές του digital marketing μόνος/η και για όλα τα υπόλοιπα τα οποία δεν έχεις χρόνο να μάθεις, να προσλάβεις έναν digital marketing manager με ένα μικρό budget κάθε μήνα.


Το να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου και να μάθεις τα basics της online προώθησης, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις. Υπάρχουν αμέτρητα βίντεο και άρθρα online, καθώς και σεμινάρια που μπορείς να παρακολουθήσεις.


Αυτήν της στιγμή μπορείς να παρακολουθήσεις και το δικό μου σεμινάριο με έκπτωση 20%.

Έχει τίτλο, “Instagram Marketing και Content Creation” και θα το βρεις εδώ.

social media, μικρές επιχειρήσεις

Σε κάθε νέο επιχειρηματία που συναντάω, τονίζω πάντα το ότι είναι δυνατό να μάθεις μόνος/η αυτά που χρειάζεσαι για να προωθήσεις την επιχείρησή σου online. Αν συμβουλευτείς τα σωστά άτομα και αφιερώσεις λίγο χρόνο στην εκπαίδευσή σου, θα δεις τη διαφορά στην απήχηση της επιχείρησής σου.

Kommentare


bottom of page