top of page

Γιατί δεν μπορούν και δεν πρέπει να ταυτιστούν όλ@ μαζί σου;

Η στιγμή που πραγματικά αγκάλιασα την μοναδικότητά μου, ήταν η στιγμή που έκανα την παρακάτω σκέψη:


“Αφού δεν θέλω και δεν μπορώ να ταυτιστώ με όλ@, γιατί θέλω να ταυτιστούν όλ@ με τη δουλειά μου;”

Πραγματικά, ό,τι και να κάνεις, ό,τι και να πεις πάντα θα υπάρχουν άτομα που δεν θα τους αρέσει αυτό που βλέπουν και ακούν.


Το γνωρίζω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να σπάσει αυτός ο κύκλος σκέψεων, αλλά δεν μπορείς να δημιουργήσεις μία επιχείρηση που θα ευχαριστεί και θα προσφέρει τα πάντα σε όλ@. Είναι πρακτικά αδύνατο.


Όταν προσπαθείς να ευχαριστείς τους πάντες με αυτό που κάνεις, ουσιαστικά καταλήγεις να μην μένεις πιστ@ σε αυτά που πρεσβεύει το brand σου και όλα γίνονται αρκετά θολά προσπαθώντας να προσεγγίσεις ένα πιο ευρύ κοινό.


Έτσι μπορείς να ξεκινήσεις από τα παρακάτω βήματα για να βρίσκεις τα πατήματα στην μοναδικότητά σου.


Αυτά και κάποια ακόμα βήματα θα τα δούμε αναλυτικά στο σεμινάριο "Personal Branding για Επαγγελματίες & Επιχειρηματίες", στις 26 Φεβρουαρίου.





Καθόρισε τι είναι αυτό που σε ξεχωρίζει


Το έχεις ακούσει πολλές φορές ε; Ίσως το έχεις ψάξει κιόλας και πάντα καταλήγεις στο ίδιο συμπέρασμα: "Δεν έχω μοναδικά χαρακτηριστικά".


Απλά από την εμπειρία μου στο coaching συνήθως το λάθος είναι το που ψάχνεις για να βρεις αυτά τα στοιχεία.


Δεν βρίσκονται απαραίτητα στις δεξιότητές σου. Βρίσκονται στον χαρακτήρα και στα ενδιαφέροντά σου, πράγματα που δεν συνδέονται άμεσα με τη δουλειά σου.





Όσο πιο συγκεκριμέν@ είσαι τόσο το καλύτερο


Για να μπορέσει να ταυτιστεί το κοινό σου με το αφήγημα που έχεις δημιουργήσει πρέπει να είναι όσο πιο συγκεκριμένο γίνεται. Το ξέρω ότι η επιθυμία να προσελκύσεις όσο το δυνατόν περισσότερο κοινό είναι μεγάλη, ωστόσο όσο πιο συγκεκριμένες αξίες και περιεχόμενο προσφέρεις με την παρουσία σου, είτε στον online, είτε στο φυσικό κόσμο τόσο πιο εύκολα θα δημιουργηθεί ένα κοινό που θα σε ακολουθεί γι΄αυτό που είσαι.


Η ασάφεια και ευρύτητα αποσυντονίζει το κοινό και συνήθως το στρέφει σε brands με πιο συγκεκριμένες ταυτότητες.


Επέλεξε το κοινό σου


Ίσως το πιο σημαντικό από όλα είναι να καθορίσεις εσύ ποιο κοινό θέλεις να σε ακολουθεί.


Είναι η αρχή για να ξεμπλέξεις το κουβάρι του νήματος. Αφού έχεις καθορίσει στο τι είσαι καλ@ και πώς αυτό μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις, προσπάθησε να βρεις κοινό που θα εκτιμήσει αυτό που δημιουργείς και αισθάνεται ότι παίρνει κάτι από εσένα.


Σιγά σιγά θα χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεπίδρασης που με τον καιρό θα μεγαλώνει όλο και πιο πολύ.

 

Η αποδοχή ότι δεν μπορείς να αρέσεις σε όλ@ μπορεί να σε οδηγήσει, τελικά, σε πιο δημιουργικά μονοπάτια. Κάνοντας μικρότερα και σταθερότερα βήματα προς μία κατεύθυνση, μπορεί τελικά να σε βοηθήσει να φτάσεις πιο γρήγορα στον προορισμό σου.

bottom of page