top of page

Γιατί είναι “οκ” να “εξαφανίζεσαι” από τα social media και πώς επιστρέφεις

Ο τελευταίος μήνας ήταν πολύ δύσκολος. Χάος στο κομμάτι της δουλειάς, λίγος πυρετός και πολλά ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα.


Έτσι αποφάσισα να κάνω ένα step back και να μην εμφανίζομαι με την ίδια ένταση στα social media.


Όπως πολλ@ από εσάς, έτσι κι εγώ (δυστυχώς ή ευτυχώς) είμαι του ύψους ή του βάθους. Επομένως είτε θα κάνω κάτι full on, είτε δεν θα το κάνω καθόλου.


Έτσι κατέληξα να μην εμφανίζομαι καθόλου στα social media. Σήμερα όμως ήθελα να σας πω γιατί αυτό είναι απολύτως οκ και πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να κατηγορείτε τον εαυτό σας όταν δεν κάνετε όσα είχατε "προγραμματίσει" σε αυτόν τον digital κόσμο (όπως έκανα εγώ σε έναν μεγάλο βαθμό).





💭 Έχει σημασία να ανεβάζουμε ό,τι μας εκφράζει


Αρχικά χρειάζεται να σταματήσουμε να νιώθουμε, ότι έχουμε κάποιου είδους υποχρέωση στις πλατφόρμες social media να ανεβάζουμε υλικό 2 φορές τη μέρα. Ειδικά όταν έχεις personal brand, κάποια πράγματα καλό είναι να τα νιώθεις σωστά, πριν τα κάνεις.


Έτσι πριν δημοσιεύσεις οτιδήποτε, ρώτα τον εαυτό σου αν πραγματικά σου αρέσει το post αυτό και αν συγχρονίζεται με εσένα σαν άτομο.

 

💭 Η ψυχική σου υγεία προέχει


Η στιγμή που θα νιώσεις ότι τα social media σε πιέζουν σε βαθμό που καταστρέφουν την ψυχολογία σου, είναι η στιγμή που πρέπει για λίγο τουλάχιστον να σταματήσεις να ασχολείσαι με αυτά.

Η online εικόνα σου, δεν είναι μία βραχυπρόθεσμη κατάσταση που άπαξ και πετύχει μετά θα την παρατήσεις. Είναι κάτι με το οποίο, από ότι φαίνεται θα ασχολείσαι για πολύ καιρό. Γι' αυτό χρειάζεται να το προσεγγίσεις ως κάτι που χτίζεις και δημιουργείς καθημερινά. Με άλλα λόγια, χρειάζεται να είναι κάτι βιώσιμο. Για να είναι κάτι βιώσιμο, πρέπει να το κάνεις ευχάριστα.

 

💭 Οι experts δεν γνωρίζουν πάντα το σωστό


Μόνο εσύ ξέρεις τι είναι σωστό και τι αισθάνεσαι σωστό για το δικό σου brand. Μπορείς να δέχεσαι συμβουλές από experts και να μαθαίνεις νέα πράγματα, αλλά στο τέλος της ημέρας, μόνο εσύ ξέρεις τι πραγματικά θέλεις.


Ρώτα λοιπόν, πάρε πρακτικές γνώσεις αλλά στο τέλος κάνε αυτό που λειτουργεί για εσένα και για το κοινό σου.



Πώς λοιπόν επιστρέφεις μετά από κάποιες μέρες απουσίας;


  • Αν δεν έχεις personal brand κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα. Απλά ξεκίνα και πάλι να έχεις παρουσία, γνωρίζοντας όμως ότι λόγω της απουσία σου η απήχηση θα πάρει κάποιες μέρες να ανέβει και πάλι.

  • Αν έχεις personal brand το καλύτερο είναι να εκφραστείς ειλικρινά. Πες στο κοινό σου τους λόγους που έκανες ένα διάλειμμα (εκτός βέβαια αν οι λόγοι είναι πολύ προσωπικοί). Όταν είμαστε ειλικρινείς το κοινό ταυτίζεται μαζί μας και αυτό μπορεί να λειτουργήσει θετικά προς το brand μας.


Να θυμάσαι ότι η επιτυχία είναι ένα πολύ μπλεγμένο κουβάρι και όχι μία ανοδική ευθεία γραμμή.
Ένα βήμα πίσω μπορεί εν τέλει να σημαίνει πολλά βήματα μπροστά!

bottom of page