top of page

Δημιουργικό Περιεχόμενο ή Διαφήμιση;

Η δημιουργία χρήσιμου περιεχομένου θα μου φέρει πελάτες ή χάνω τον χρόνο μου προσπαθώντας να βρω πρωτότυπες ιδέες, ενώ θα μπορούσα να έχω πωλήσεις και με μία διαφήμιση;


Όταν ακούω το ερώτημα, «Δημιουργικό Περιεχόμενο ή Διαφήμιση;», η πρώτη μετάφραση αυτής της ερώτησης που μου έρχεται στο μυαλό είναι, «Μακροπρόθεσμα ή Βραχυπρόθεσμα Αποτελέσματα;».


Βραχυπρόθεσμα, μία διαφήμιση, σου φέρνει πολύ περισσότερα οφέλη, από ότι το περιεχόμενο. Μακροπρόθεσμα όμως δεν μπορείς να χτίσεις ένα brand αν βασίζεσαι μόνο στην διαφήμιση.


Επομένως λοιπόν στο ερώτημα «Δημιουργικό Περιεχόμενο ή Διαφήμιση», η ιδανική απάντηση είναι, «Και τα δύο».





Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να επιλέξεις; Τι γίνεται όταν δεν έχεις τα χρήματα και τον χρόνο, για επένδυση και στους δύο τομείς;


Μετά από αρκετούς πειραματισμούς, αυτό που σε συμβουλεύω να κάνεις είναι να μοιράσεις όσο χρόνο και όσο budget έχεις, και στα δύο.


Πάμε να το πάρουμε από την αρχή όμως.


Πού σε εξυπηρετεί το περιεχόμενο και

Πού σε εξυπηρετεί η διαφήμιση;



 

Περιεχόμενο


Σκέψου λογικά. Που θα ψάξει το κοινό σου όταν πρωτο-ακούσει για το brand σου;

Θα μπορούσε να αναζητήσει την ιστοσελίδα σου ή τα social media accounts σου. Τι θα βρει εκεί; Δεν πρέπει να έχεις δημιουργήσεις ήδη μία αντιπροσωπευτική εικόνα του brand σου σε αυτά τα κανάλια;


Το περιεχόμενο λοιπόν θα κάνει ακριβώς αυτό. Θα γεμίσει τον καμβά αυτών των καναλιών με την ταυτότητα της επιχείρησης ή του project σου.


Επομένως οφείλεις να καταβάλεις μία ελάχιστη προσπάθεια δημιουργίας περιεχομένου στις πλατφόρμες που θα επιλέξεις, ώστε το κοινό σου να βρει ένα προφίλ που θα του κινήσει το ενδιαφέρον.


 

Διαφήμιση



Ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια του digital marketing είναι οι γνωστές μετατροπές. Πώς δηλαδή το κοινό σου ή ο επισκέπτης σου θα γίνει εν τέλει πελάτης σου, και μάλιστα, πώς αυτό θα αποκτήσει μία αυξητική τάση. Πώς δηλαδή θα έχεις όλο και περισσότερες μετατροπές.


Εδώ παίρνει τον λόγο η διαφήμιση. Αφού έχεις δημιουργήσει μία κατάλληλη εικόνα στα social media με το περιεχόμενό σου, τώρα μπορείς να ξεκινήσεις να πειραματίζεσαι με το πώς μπορεί το δικό σου brand να μετατρέψει το κοινό – επισκέπτες σε πελάτες.



 

Επομένως, η διαφήμιση και το περιεχόμενο είναι αλληλεξαρτώμενες ενέργειες.


Η διαφήμιση δεν θα έχει αποτέλεσμα χωρίς το περιεχόμενο και το περιεχόμενο δεν θα σου φέρει αρκετές μετατροπές χωρίς την διαφήμιση.


Split you time wisely.

bottom of page