top of page

Πώς αναπτύσσεις μία ξεχωριστή μέθοδο για τους πελάτες σου;

Μία επιτυχημένη στρατηγική digital marketing βασίζεται στην ίδια την υπηρεσία που προωθείς και στο μήνυμα μέσω του οποίου προωθείται η υπηρεσία αυτή.


Επομένως, αν η συνεχής βελτίωσή της, δεν είναι προτεραιότητά σου, τότε όσα χρήματα και να ρίξεις στην διαφήμιση, όσο ενδιαφέρον περιεχόμενο και να έχεις, κάποια στιγμή θα βρεις τοίχο.


Πώς λοιπόν δημιουργείς μία ξεχωριστή μέθοδο για τους πελάτες σου, η οποία μπορεί να ξεχωρίσει στον online κόσμο;




Ασχολήσου με ένα συγκεκριμένο θέμα


Για να δημιουργήσεις μία ξεχωριστή μέθοδο, αρχικά χρειάζεται να επικεντρωθείς σε ένα συγκεκριμένο είδος πελάτη. Πχ εγώ έχω επικεντρωθεί σε επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις που εστιάζουν στο personal branding και όλο μου το περιεχόμενο περιστρέφεται κατά βάση γύρω από αυτό.


Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να εμβαθύνεις πολύ σε όλα αυτά που ενδιαφέρουν το κοινό και δεν θα μένεις σε γενικότητες. Αυτό είναι ένα συχνό λάθος πολλών brands. Έχουν τη λογική "λέω σε όλα ναι". Έτσι προσπαθούν να προσελκύσουν τους πάντες, με αποτέλεσμα να μην δίνουν την απαραίτητη προσοχή στο κοινό που πραγματικά τους χρειάζεται.


Προσπάθησε να καταλάβεις πιο πρόβλημα λύνεις


Το δεύτερο βήμα είναι να προσδιορίσεις ποιο πρόβλημα του κοινού αυτού λύνεις, ώστε σταδιακά να χτίζεις ένα πλάνο δράσης που θα τους βγάλει από το ζήτημα που αντιμετωπίζουν.


Σε κάθε επιχείρηση αυτό που προσπαθείς στην ουσία να κάνεις, είναι να πας το κοινό σου από το σημείο Α (το πρόβλημα), στο σημείο Β (τη λύση), δείχνοντας τον δρόμο.

Αν το σημείο Α δεν είναι ξεκάθαρο, τότε δεν πρόκειται ποτέ να χτίσεις σωστά τη μέθοδό σου.

Ψάξε, ρώτα, κάνε έρευνα, ώστε να μάθεις πιο πρόβλημα συγκεκριμένα λύνεις.




Πάρε τον χρόνο σου για να δημιουργήσεις το πλάνο δράσης


Το τρίτο βήμα και πιο δύσκολο είναι η ίδια η δημιουργία του πλάνου δράσης. Εδώ χρειάζεται πολύ μελέτη, δοκιμές, συνομιλίες με άλλους experts ώστε να φτιάξεις κάτι σωστό που φέρνει αποτέλεσμα.

Η δόμηση ενός πλάνου δράσης που στην ουσία είναι το προϊόν που θα πουλάς στο κοινό σου, θέλει χρόνο. Χωρίς βιασύνη και πραγματικό ενδιαφέρον, προσπάθησε να δημιουργήσεις κάτι που είναι απόλυτα κατανοητό και στοχευμένο στον πελάτη που έχεις αποφασίσει να απευθυνθείς.



Επικοινώνησε το μήνυμά σου


Το τέταρτο και τελευταίο βήμα, είναι να επικοινωνήσεις όλα τα παραπάνω. Ειλικρινά, αν έχεις περάσει όλα τα προηγούμενα στάδια με συγκέντρωση και αναλυτικά βήματα, αυτό είναι το πιο εύκολο.

Αυτό μπορείς να το πετύχεις είτε συζητώντας με έναν expert ώστε να χτίσεις την στρατηγική σου, είτε μελετώντας το άπειρο online περιεχόμενο που σίγουρα θα σου δώσει μία πρώτη κατεύθυνση.







bottom of page