top of page

Η Επίδραση του Περιεχομένου σε Δύσκολες Περιόδους

Η αλήθεια είναι ότι δεν νιώθω και απόλυτα καλά αναλύοντας το παρακάτω θέμα, διότι μου φαίνεται τόσο λίγο, μπροστά σε όσα γίνονται, αλλά με έχετε ήδη ρωτήσει πολλές και πολλοί.


Μου φάνηκε αρκετά σημαντικό, ειδικά για τα άτομα που βιοπορίζονται από τους πελάτες που βρίσκουν στα social media, να μιλήσουμε για την παρουσία που χρειάζεται (ή να μην χρειάζεται) να έχουμε online, όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα.


Πολλές απόψεις κυκλοφορούν και σαφώς ο καθένας και η κάθε μία σκέφτεται διαφορετικά.

Μοιράζομαι και την δική μου, διότι μπορεί να βοηθήσει-προβληματίσει κάποιες και κάποιους.


Σε τέτοιες λοιπόν περιπτώσεις ένας συλλογισμός δομεί την οπτική μου.

"Αν δεν είσαι εσύ καλά δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις".


Εξηγώ.


Σε αυτήν την τραγωδία, θεωρώ ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που όντως μπορούν να προσφέρουν πρακτικά και οικονομικά, και αυτοί που για διάφορους λόγους δεν μπορούν.

Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, για μένα χρειάζεται πραγματικά να βάλεις σε παύση πολλά πράγματα και να βοηθήσεις όπως μπορείς.

Πάμε τώρα στην δεύτερη κατηγορία. Εδώ ανήκουμε οι περισσότεροι.

Η δουλειά, τα παιδιά και οι διάφορες υποχρεώσεις, μας βάζουν σε μία θέση στην οποία το μόνο που πιθανώς μπορούμε να κάνουμε, είναι να προσφέρουμε κάποια τρόφιμα και είδη ανάγκης στις διάφορες αποστολές.


Ακόμα και οι κοινοποιήσεις πληροφοριών σχετικά με τις πυρκαγιές, δεν έχουν αξία, αν δεν τις βλέπουν άτομα τα οποία αφορούν (πχ. αν είσαι στη Θεσσαλονίκη, αξίζει να κοινοποιήσεις το που θα συγκεντρωθούν αγαθά).


Τι γίνεται λοιπόν με το υπόλοιπο περιεχόμενο;


Κι εδώ νιώθω ότι υπάρχουν χονδρικά δύο περιπτώσεις.


• Τα άτομα που είναι "ασφαλή" οικονομικά.


Εδώ ανήκουν τα άτομα που έχουν μία ροή πελατών, καλύπτουν ήδη άνετα τις ανάγκες τους και δεν βρίσκονται σε ένα στάδιο που χτίζουν την επιχείρησή τους και άρα δεν είναι επείγουσα ανάγκη για αυτούς να αναζητήσουν πελάτες.


•Τα άτομα που δεν είναι "ασφαλή" οικονομικά.


Εδώ ανήκουν τα άτομα που βρίσκονται στην αντίθετη κατάσταση, σε στάδιο δηλαδή χτισίματος.


Οι δεύτεροι λοιπόν, αν δεν μπορούν να προσφέρουν πρακτικά σε όσα γίνονται, χρειάζεται να συνεχίσουν να έχουν κινητικότητα στα social για έναν και μόνο λόγο.


Για αυτούς δεν είναι "απλά μία δημοσίευση, αλλά είναι ζήτημα βιοποριστικό".


Με άλλα λόγια, είναι σαν να μην πήγαινες σήμερα στην δουλειά σου στην Αθήνα, επειδή υπάρχει φωτιά στην Αλεξανδρούπολη.


Δεν θα το έκανες, διότι στην τελική αν δεν έχεις εσύ τους πόρους (χρηματικούς και ψυχικούς) δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις.


Να είστε ασφαλείς και να προσφέρετε.


bottom of page