top of page

Πώς να έχεις πελάτες μέσω Instagram, αφιερώνοντας 4 ώρες την εβδομάδα

Το Instagram είναι ένας τρόπος να έχεις περισσότερους πελάτες στην επιχείρησή σου. Μαθαίνοντας τα βασικά εργαλεία του, μπορείς να δεις διαφορά χωρίς να αφιερώνεις πολλές εργασιακές ώρες από την εβδομάδα σου.


Σήμερα λοιπόν σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σου το,

Πώς να προσελκύσεις πελάτες χρησιμοποιώντας το Instagram, ενώ είσαι too busy με τις υπόλοιπες πλευρές τις επιχείρησής σου

1. Μάθε πώς να δημιουργείς ένα συγκεκριμένο στυλ περιεχομένου.


Μπορεί να είσαι διατροφολόγος, ψυχολόγος, ιδιοκτήτης ενός coffee shop. Σίγουρα όμως δεν είσαι content creator. Για αυτό μάθε να δημιουργείς το πολύ 3 πρότυπα για Instagram Posts (όπως το παρακάτω) μέσω αυτής της πλατφόρμας και κάθε φορά που χρειάζεται να δημοσιεύσεις κάτι δούλεψε επάνω σε αυτά.



2. Εστίασε στις πωλήσεις. Όχι στους ακόλουθους.


Αν είσαι ήδη επαγγελματίας σε κάποιον τομέα, βασικός στόχος σου είναι οι πελάτες. Μην πέσεις λοιπόν στην παγίδα των followers. Αν κάνεις όσα αναφέρω στο άρθρο, αυτοί σταδιακά θα έρθουν.

Κάθε φορά που φτιάχνεις ένα Instagram Post ή ένα Instagram Story, ρώτα τον εαυτό σου, την παρακάτω ερώτηση:


Πώς οδηγώ το άτομο που θα δει τη δημοσίευση στο προϊόν μου;

  • Μπορείς μέσα από τη δημοσίευση να οδηγείς τον πιθανό πελάτη σου, βήμα προς βήμα σε ένα web page που έχεις στο bio σου. Αν κάποιος λοιπόν κάνει click σε αυτό το webpage, θα οδηγηθεί στο προϊόν σου.

  • Μπορείς μέσα από την δημοσίευσή σου, να δίνει χρήσιμες πληροφορίες στον πιθανό πελάτη σου, τόσο χρήσιμες που να μην μπορεί να αντισταθεί από το να μάθει περισσότερα για εσένα, κάνοντας click στο link του bio σου.

3. Βγάλε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα.


Ξέρω πολύ καλά πόσο αγχωτική μπορεί να γίνει η οργάνωση μία επιχείρησης. Αφιερώνοντας όμως ένα παραγωγικό πρωινό στην δημιουργία περιεχομένου για το Instagram, θα διώξει πολλά από το κεφάλι σου και κατά κάποιο τρόπο οι πελάτες θα έρχονται σε εσένα, ενώ εσύ βελτιώνεις το πραγματικό προϊόν σου.

Πώς προγραμματίζεις όμως τις δημοσιεύσεις σου;

Παρακάτω θα βρεις ένα checklist, το οποίο θα σε βοηθήσεις να οργανώσεις γρήγορα και εύκολα την δημιουργία περιεχομένου σου, είτε το περιεχόμενο είναι φωτογραφίες, είτε είναι γραφιστικά.





Στο Instagram Marketing Σεμινάριο το οποίο θα βρεις εδώ, αναλύουμε ακόμη περισσότερο το πώς δημιουργούμε περιεχόμενο με step-by-step οδηγούς, πώς εστιάζουμε έξυπνα στις πωλήσεις και πώς όλα αυτά μπαίνουν σε ένα διαχειρίσιμο πρόγραμμα.

4. Η μυστική τεχνική των hashtags


Ο αλγόριθμος του Instagram αλλάζει συνεχώς. Επομένως αλλάζει και ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τα hashtags. Να λοιπόν μία τεχνική που θα σε βοηθήσει να προσελκύσεις περισσότερο κόσμο στον επαγγελματικό λογαριασμό σου.

Πριν αναζητήσεις hashtags ρώτα πολύ απλά τον εαυτό σου, τι hashtags ψάχνει ο πιθανός πελάτης μου, ώστε να πληροφορηθεί για το ζήτημα με το οποίο ασχολούμαι;


Στη συνέχεια χρησιμοποίησε την παρακάτω τεχνική:



Αφού προσπαθείς να μεγαλώσεις τον λογαριασμό σου, χρειάζεται να χρησιμοποιείς ποικιλία hashtags, όσον αφορά στον όγκο της χρήσης που έχουν.

Άρα από τα 30 hashtags που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, οι αναλογίες χρειάζεται να είναι οι εξής:

  • 7 hashtags με λιγότερες από 150,000 χρήσεις

  • 8 hashtags με περισσότερες από 500,000 χρήσεις

  • Και 15 hashtags από 150,000 έως 500,000 χρήσεις

Όλα αυτά είναι tips που μπορείς να εφαρμόσεις στην επιχείρησή σου, μαθαίνοντας τα σωστά, χωρίς να χρειάζεται να προσλάβεις κάποιον εξωτερικό συνεργάτη και να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα.


Το μόνο που χρειάζεται από εσένα είναι επιπλέον χρόνος ώστε να εξοικειωθείς με όλα τα παραπάνω.


Ο online κόσμος είναι και θα είναι το μέρος όπου η επιχείρησή σου μπορεί να φτάσει όλες τις προοπτικές της. Για αυτό διάβασε άλλη μία φορά το άρθρο (αυτήν τη φορά με χαρτί και μολύβι) και για οποιαδήποτε απορία, είμαι στην διάθεσή σου.
bottom of page